Hoe kan ik zelf babysokjes maken?

Je kunt tegenwoordig voor een prikkie babysokjes kopen. In de winkel of bijvoorbeeld op Marktplaats. Keuze genoeg. Ook in andere prijsklassen vind je een ruim aanbod aan babysokjes. Je kunt het zo gek niet bedenken. Maar hoe leuk is het als je je baby je eigen gemaakte slofjes aan kunt trekken? Er gaat niks boven ‘home made’! Hieronder staan de verschillende technieken besproken om zelf de babysokjes te creëren. Een voordeel van babysokjes maken is dat het nooit heel veel werk kan zijn. Ze zijn immers piepklein!

Breien

babysokjes breienVeel heb je niet nodig om zelf babysokjes te breien. Een aantal breinaalden, wol en een leuk patroon en dat is het. Natuurlijk moet je ook de kennis en skills hebben om te kunnen breien maar gelukkig hoeft het niet heel moeilijk te zijn. Op internet en Youtube kun je tientallen filmpjes kijken en tutorials vinden. Je kunt het dus jezelf gemakkelijk aanleren. In het geval van de babysokjes kun je ook een patroon vinden wat bij jou skills past. Je kunt op twee naalden sokjes maken, ideaal voor beginners. Of sokjes met een mooi patroon en waarin verschillende technieken zijn verwerkt. Dit hoort meer bij een gevorderd niveau.

Haken van sokjes

Voor haken geldt grotendeels hetzelfde als voor breien. Qua benodigdheden heb je ook niet veel nodig en je kunt jezelf ook met behulp van internet aanleren om te haken. Zoek naar haakpatroon + sokjes + niveau (beginner/gevorderd/expert) en je vind genoeg resultaten. Het verschil tussen haken en breien zit hem vooral in de techniek. Breien doe je over het algemeen met twee naalden en haken met één.

Babysokjes naaien

zelf babysokjes naaienEen andere manier om zelf babysokjes te maken is door de naaimachine van zolder te halen en daarmee aan de slag te gaan. Met badstof of een andere ademende zachte stof kun je hele leuke sokjes maken. Je kunt ook bijvoorbeeld de onderkant een beetje opvullen met watten waardoor je een bodempje krijgt. En je kunt met hetzelfde patroon heel gemakkelijk afwisselen en heel veel verschillende sokjes maken puur door het een andere stof uit te kiezen. Eenzelfde ‘soort’ sokje ziet er met een bloemetjesmotief heel anders uit dan een sokje met een legermotief. Je kunt gemakkelijk eindeloos variëren.

Je hebt misschien wat meer spullen nodig voor het naaien van babysokjes maar het is zeker leuk om te doen.

Kortom ben of ken je iemand die binnenkort een baby krijgt en vind je het leuk om een persoonlijke touch aan de garderobe van de baby te geven dan is het hartstikke leuk om zelf aan de slag te gaan en babysokjes te maken. Je kunt dit op verschillende manieren doen (breien, haken, naaien) en hierin natuurlijk ook variëren. Voordeel is dat het nooit gigantisch veel werk is, de voetjes van baby’s zijn immers heel klein.