Verwen je baby maar gun jezelf als moeder alleen ook wat

Als moeder wil je het beste voor je kind. Dat begrijpen we als geen ander. Babyslofjes zijn anno nu dan ook echt een must tijdens de koude herfst- en wintermaanden. Naast lekkere warme slofjes zorg je ervoor dat jouw baby niets tekort komt op het gebied van kleertjes en andere accessoires. Maar hoe zit dat nu eigenlijk met jou zelf?

Uit onderzoek blijkt dat alleenstaande moeders vaker kans hebben op stress als het gaat om de opvoeding van hun kind. Een moeder heeft wel eens de neiging om zichzelf volledig weg te cijferen. Dat is hartstikke vervelend voor de moeder, want ze heeft het vaak niet eens zelf door. Gelukkig zijn er zaken die dit kunnen doorbreken. Een daarvan is het vinden van een nieuwe partner. Een nieuwe partner kan het leven van zowel de moeder als het kind op verschillende vlakken tot een hoger niveau brengen. Drie zijn bijvoorbeeld:

  • Een gezonder financieel huishouden
  • Liefdevolle aandacht van een man maakt gelukkig
  • Extra aandacht voor het kind van een vaderfiguur

Of je het hier nu mee eens bent of niet, bovenstaande problemen lossen zichzelf niet op. Een leven in armoede kan het gevolg zijn en dat is iets wat je allerminst wilt riskeren. Als ouder alleen is het het opvoeden van een kind niet gemakkelijk. Stel dat je klaar bent om weer in contact te komen met een man, waar begin je? Op welke manier kom je dergelijke mannen tegen? Kost dit niet teveel tijd?

Het tegendeel is waar. Op online platformen vind je relevante verwijzingen naar datingsites die opgezet zijn voor alleenstaande ouders, dus zowel voor vrouwen als mannen. Hier vind je gelijkgestemden die ook alleen de opvoeding dragen. Mocht je daadwerkelijk een nieuwe liefde vinden, dan is die nu zware opvoeding een stuk dragelijker geworden. Door samen zowel financiƫle, fysieke en mentale lasten te dragen is alles in een keer twee keer zo makkelijk geworden. Ook al ben je een zogenaamde BAM moeder (bewust alleenstaande moeder), dan nog heb ook jij op den duur liefde en aandacht nodig, en dat verdien je als geen ander.